Zalm Red Sockeye

Dieprood vlees met een fantastische smaak.

Keurmerken

     
temp
temp-thumb
Terug naar produkt overzicht
Contact over dit produkt

Red Sockeye Zalm

Oncorhynchus Nerka (Latijn)

Sockeye Salmon (Engels)

Rotlachs (Duits)

 

Verspreiding

De wilde Sockeye zalm is familie van de Noorse zalm en komt voor aan de westkust van Noord-Amerika, Canada en Alaska. De vis vindt zijn oorsprong in zoet water en trekt na ongeveer 3 jaar naar het zoute water van de Oceaan. Na ca. 4 jaar volgt in de periode juli/augustus de terugkeer naar de rivier om te paaien. De wilde zalmen zijn dan vrij gemakkelijk te vangen voor de kusten van Alaska.

 

Biologische kenmerken

De Sockeye zalm voedt zich met garnalen, kreeftjes en andere zeediertjes. In combinatie met het koude water zorgt dit voor de dieprode kleur van de visfilet. Het vlees van deze zalm heeft een fijne structuur en zit vol bijzondere vetten, waaronder Omega 3 vetzuren.

 

Overige informatie

De vistechniek waarmee de Sockeye zalm wordt gevangen heet ‘longlining’. Daarbij wordt gebruik gemaakt van haken en lijnen. De vis eet het aas en zwemt zich vervolgens vast aan de haak. Na enige tijd worden de lijnen met de gevangen vis aan boord gehaald.

Deze visserij is bijzonder duurzaam: er zijn nauwelijks bijvangsten en bovendien is de lijngevangen vis kwalitatief beter. De vissers streven naar verantwoorde vangst en beheren het bestand naar de vastgestelde quota. Fix Fisch B.V. kan daarom de wilde Red Sockeye leveren met het MSC certificaat.

 

Bij Fix Fisch verkrijgbaar als

zalm heel, filet met of zonder vel.

Tevens werken wij samen met een gecertificeerde rokerij (MSC), die de wilde Red Sockeye zalm via ambachtelijke verwerking en een rookprocedé een fantastische smaak geeft.

 

Sockeye wilde zalm met mosterddressing en een spaghetti van komkommer


Ingrediënten

 
  • 300 g sockeye wilde zalm
  • 1 komkommer
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 1 theelepel honing
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap

Bereidingswijze
  1. Meng alle ingrediënten van de dressing goed door elkaar.
  2. Snij de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf, in de lengte, in dunne plakken.
  3. Rol deze vervolgens op en snijd met een scherp mes de rolletjes in spaghetti dunne slierten.
  4. Leg op elk bord een toef komkommerslierten, schik er de zalmplakjes omheen en besprenkel dit met de dressing.

Sockeye Zalm (100 g) bevat 168 calorieën.
Calorieën Verdeling: 46% vet, 0% koolhydraten, 54% eiwit.