Meerval

Steeds populairdere en veelzijdige zoetwatervis.

Keurmerken

   
temp
temp-thumb
Terug naar produkt overzicht
Contact over dit produkt

Meerval

Anarhichas Lupus (Latijn)

Catfisch (Engels)

Katfisch (Duits)

 

Verspreiding

Meerval is een zoetwatervis die in Nederland duurzaam op het land in bassins wordt gekweekt.

 

Biologische kenmerken

De vis beschikt over een longachtig orgaan waarmee hij zich over land (vochtig gras) verplaatsen kan, van de ene poel naar de andere. De vis kan zonder water vervoerd worden en heeft in kweekbassins relatief weinig water nodig. Bovendien hoeft er geen zuurstof aan het water toegevoegd te worden. Dat maakt meerval een relatief makkelijke kweekvis.

 

Overige informatie

De meerval wint de laatste jaren aan populariteit.

Het visvlees is crème/ rose gekleurd.

 

Bij Fix Fisch verkrijgbaar als

filet met vel

Geroosterde meerval met citroen

 

 

Ingrediënten

  • 250 gr. meervalfilets
  • takjes peterselie
  • 2 citroenen
  • 2 à 3 el. chili-olie
  • zeezout
  • vers gemalen 4 kleuren peper      

 

Bereidingswijze    

  1. Een grill-pan goed heet laten worden.
  2. Ondertussen de peterselie heel fijn hakken en de citroenen schoon boenen.
  3. 1 1/2 citroen in dikke plakjes snijden en de andere 1/2 uit persen, de filets droog deppen en in 2 gelijke stukken snijden.
  4. Vervolgens inwrijven met 1 el. citroensap en 1 1/2 el. chili-olie.
  5. Nu de plakjes citroen bestrijken met chili-olie en 2 borden voorverwarmen.
  6. De filets in ca. 5-7 min. goudbruin laten worden, halverwege keren.
  7. De filets op warme borden leggen.
  8. De plakjes citroen in ca. 1 min. bruin roosteren en de rest van de chili-olie over vis druppelen.
  9. Zout en peper erboven malen, peterselie erover strooien en de plakjes citroen erop leggen.

Meerval (100 g) bevat 240 calorieën.
Calorieën Verdeling: 56% vet, 15% koolhydraten, 29% eiwit.