Makreel

Een vis met stevig vlees en veel smaak.

Keurmerken

 
temp
temp
temp
temp
temp
temp-thumb
temp-thumb
temp-thumb
temp-thumb
temp-thumb
Terug naar produkt overzicht
Contact over dit produkt

Makreel

Scomber scombrus (Latijn)
Mackerel (Engels)
Makrele (Duits)

 

Verspreiding
De makreel is een straalvinnige baarsachtige die voorkomt in de Atlantische Oceaan, Noordzee, Oostzee, de Middellandse Zee en de Zwarte Zee. (Perciformes). Het is een schoolvis die dicht bij het wateroppervlak zwemt. In de zomer komen de vissen dicht bij de kust en trekken dan naar het noorden. In de winter bevinden ze zich in diepere wateren.


Biologische kenmerken
De lengte van de makreel ligt tussen de 30 en 50 centimeter. Het maximale geregistreerde gewicht is 3400 gram, de hoogst vermelde leeftijd is 17 jaar.

De vis heeft een rugvin, een diep ingesneden staartvin en een anaalvin. Hiertussen bevinden zich kleine vinnetjes.
Het voedsel bestaat uit kreeftachtigen en kleine vissen en wordt gezocht aan het wateroppervlak. De paaiperiode loopt van mei tot juni.

 

Overige informatie
De makreel is belangrijk voor de visserij en een populaire vis voor de consumptie. Bij vrijwel alle viskramen wordt de vis verkocht.
Het vlees bevat zeer veel vitamine B12.


Bij Fix Fisch verkrijgbaar als
Makreel heel
Makreelfilet met en zonder vel
Gerookte makreel heel
Gerookte makreelfilet naturel, uien, peper, tuinkruiden

Gevulde Makreel


Ingrediënten

  • 1 verse makreel
  • sambal
  • aluminiumfolie


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  2. Maak de makreel schoon.
  3. Vul deze met een beetje sambal.
  4. Rol het in de alumiumfolie.
  5. Laat ongeveer half uur in de oven garen.


Serveersuggesties:

Men kan i.p.v. sambal ook provencaalse kruiden nemen. Eventueel ook op de BBQ i.p.v. oven.

Makreel (100 g) bevat 182 calorieën.
Calorieën Verdeling: 39% vet, 0% koolhydraten, 61% eiwit.


multimedia/produkten/_voedingswaarden/VoedingwijzerMakreelGrafiek.jpg

multimedia/produkten/_voedingswaarden/VoedingwijzerMakreelTekst.jpg