Gamba white

Een zeer smaakvolle garnalensoort.

Keurmerken

 
temp
temp-thumb
Terug naar produkt overzicht
Contact over dit produkt

Gamba White

Penaeus notialis (Latijn)
Southern pink shrimp (Engels)
Südliche Rosa Geißelgarnele (Duits)

 

Verspreiding
De gamba white komen we vooral tegen rond het Afrikaanse continent en is tevens te vinden langs de Amerikaanse kustlijn van Mexico tot aan Brazilië.
Deze garnaal leeft op zandachtige bodems tot op een diepte van 100 meter.


Biologische kenmerken
Deze gamba kan maximaal 18 centimeter lang worden en is lichtbruin tot roze van kleur. De schaal is dun en de kop is klein, waardoor het rendement gunstig is.

 

Overige informatie
Het is opvallend dat de vangsten van de gamba white het beste zijn tijdens het regenseizoen.

Gamba's op de grill ("Indonesisch")

 

4 porties, in 50 minuten klaar

 

Ingrediënten

  • 100 gram gamba's white per persoon
  • VOOR DE MARINADE:
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels kikkoman sojasaus (geen ketjap!!)
  • 2 eetlepels sherry
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • 3 teentjes knoflook uit de knijper
  • 1 theelepel djahe
  • 1 theelepel laospeper en zout
  • Sate-stokjes of -pennen

 

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een kom en meng dit goed.
  2. Leg de gamba's in de marinade en laat dit minstens 30 minuten zo staan.
  3. Rijg dan de gamba's aan een sate-stokje of -pen.
  4. Laat de grill heet worden en rooster de gamba's tot ze mooi roze kleuren.

(Recept is natuurlijk ook te gebruiken op de gourmetplaat.)

Gamba (100 g) bevat 97 calorieën.
Calorieën Verdeling: 6,8% vet, 0,9% koolhydraten, 92,3% eiwit.


multimedia/produkten/_voedingswaarden/VoedingwijzerGambaGrafiek.jpg

multimedia/produkten/_voedingswaarden/VoedingwijzerGambaTekst.jpg