Corvina (kweek)

Smaakvolle vis die aan populariteit wint.

Keurmerken

 
temp
temp-thumb
Terug naar produkt overzicht
Contact over dit produkt

Corvina kweek

Argyrosomus regius (Latijn)

Corvina (Engels)

Umberfisch (Duits)

 

Verspreiding

De Corvina behoort tot de familie der Ombervissen en is een baarsachtige.

Deze vis wordt wereldwijd op grote schaal gekweekt, onder andere in het Middellandse Zee-gebied. Vanaf eitje meestal in bassins op land, waarna ze later worden uitgezet in grote bassins in zee.

 

Biologische kenmerken

Gekweekte exemplaren lijken uiterlijk sterk op de wilde variant. Wel zijn ze meestal iets grijzer van kleur en worden vaak niet groter dan 7 kg.

 

Overige informatie

De smaak van de kweek-exemplaren is goed, en ze kunnen het hele jaar door worden geconsumeerd.

 

Bij Fix Fisch verkrijgbaar als

heel

filet met en zonder vel


Peruaanse Ceviche de Corvina (6 pers.)

 

Ingrediënten

  • 900 gr. kabeljauw of andere stevige witvis (rauw). 
  • 2 theel. zout
  • vers gemalen zwarte peper
  • 2 hele Spaanse pepers. Ontpit en in reepjes
  • 1 eetlepel Chilipeper
  • 2 grote fijn gehakte uien
  • sap van 3 citroenen
  • sap van 4 limoenen
  • Koriander voor eroverheen
  • 1 krop sla 
  • 1/2 kilo zoete aardappelen (bataten) , gekookt, in warme plakjes serveren
  • 4 verse maïskolven, gekookt, in 5 cm dikke plakken, warm serveren.

            

Bereidingswijze    

  1. Snijd de vis in stukken van 2 1/2 cm. 
  2. Leg ze in een glazen schaal. 
  3. Meng zout, peper en Spaanse peper door elkaar. Voeg er chilipeper en ui aan toe. 
  4. Schep dit mengsel voorzichtig door de visstukken. Voeg het sap van citroenen en limoenen toe, en schep weer alles voorzichtig door elkaar, zodat de visstukjes niet stuk gaan. 
  5. De marinade moet de vis bedekken. Voeg anders nog citroensap toe. Leg een deksel of een stuk folie op de schaal, en laat die 3 tot 4 uur, of de hele nacht, in de koelkast staan.
  6. Voor het opdienen: leg de stukjes rauwe - of eigenlijk d.m.v. het zuur "gekookte" - vis op een bed van slablaadjes. 
  7. Serveer er warme plakken bataten en plakken maïskolf bij.

Corvina (100 g) bevat 94 calorieën.
Calorieën Verdeling: 9,5% vet, 0% koolhydraten, 90,5% eiwit.


Eenheid: 100 gr.

Kcal: 94 kcal

kJoule: 397 kjoule

Eiwit: 19 gr.

Koolhydraten: 0 gr.

Vet: 2 gr.